Restyling badkamer renoveren bestel heel snel

De wand en vloer-tegel specialist in Utrecht en omstreken

De vloertegel specialist van Utrecht en omstreken!

Welkom bij Tegelcentrum Montfoort Uw tegel specialist in Montfoort onder de rook van Utrecht. U kunt hier bij ons tegelhuis in Montfoort uren rondkijken. Wij hebben zelfs een Tegel”fabriek” in ons tegelcentrum opgezet waar u heerlijk tegels kan verzamelen en zo een moodbord kan maken. Dit te samen met allerlei kleuren en staaltjes die u in uw woning wil gaan toepassen. Naast ons ruim assortiment vloertegels, wandtegels, mozaieken, decortegels, betonlook,keramisch hout, of plavuizen. U vindt het allemaal bij Tegelcentrum Montfoort.


 

Loszittende tegels wat nu? tegels die loslaten!

Loszittende tegels!

Wanneer u over uw tegelvloer loopt en het idee heeft dat de tegel los zit, dan is het noodzaak om de loszittende tegel zo snel mogelijk weer vast te krijgen. Dit om te voorkomen dat de tegel gaat barsten of geheel los komt te liggen. Het gevaar bestaat ook dat andere omliggende tegels beschadigd raken. Ook als er meerdere tegels los liggen is dit op dezelfde wijze te herstellen.

Dit kunt u doen door zonder de tegel helemaal te verwijderen, door de voegen uit te slijpen of te schrapen kunt u nadat de voeg leeg en schoon is, een vloeistof laten vloeien onder de loszittende tegel. Deze speciale 2K-vloeistof hebben wij standaard op voorraad. Met de juiste gereedschappen is deze klus voor elke handig iemand goed uit te voeren. Indien u het materiaal bij ons besteld. krijgt u er een handige tekst en uitleg bij. Tevens zijn er de juiste gereedschappen bij te bestellen.

Ook bij hol klinkende tegels is dit wellicht een ter voorkoming van; Vaak hoor je de tegel kraken of ligt iets te wippen. U bent er dan nog op tijd bij, en voorkomt dat u wellicht een hele vloer moet vernieuwen.

Oorzaken? Wat kan de oorzaak er van zijn dat uw tegel los zit! Dit kan verschillende redenen zijn. We zullen een aantal hieronder benoemen.

Delaminatie, de tegel heeft los gelaten van de lijmlaag, maar de lijm hecht wel aan de vloer. Of net andersom de lijm hecht wel aan de tegel maar niet aan de vloer. Beide oorzaken kan door heel veel invloeden zijn ontstaan. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld, verkeerde voorbehandeling ondergrond, vloerverwarming aan laten staan met verwerken of te vroeg en te snel opgestart. Maar ook het niet tegelen volgens het buttering floating principe wat al vanaf het formaat 40x40cm wordt geadviseerd lijdt tot eventuele loszittende tegels. Kortom het leggen van een tegelvloer is een specialistische klus.

Ook als u niet bij machte bent om zelf de loszittende tegel of tegels te repareren, kan u ons benaderen om dit door gespecialiseerde tegelzetters uit ons klanten bestand te laten uitvoeren.

Meer over onze  lijm en voeg produkten vindt u hier; https://www.schomburg.com/nl/nl

Tips bij het kiezen van tegels

Leuke en handige tegeltips

 • Wit/grijs is tijdloos en met vrijwel alles te combineren.
 • Zachte kleuren en pasteltinten zorgen ervoor dat uw badkamer groter lijkt.
 • Glanzende oppervlakken hebben een meer luxe uitstraling.
 • Combineer mat met glans voor een spannend resultaat.
 • De houtlook tegel wordt steeds populairder en is bijna niet meer te onderscheiden van echte houten tegels en het creëert een warme sfeer in uw badkamer.
 • Met mozaïektegels als accent krijgt uw badkamer een unieke uitstraling.
 • Kleine badkamer? Lichte aardetinten passend dan perfect: de badkamer oogt ruimer
 • Laat de vloertegels doorlopen in de wand voor een extra ruimtelijk effect.
 • De kleuren blauw en groen geven een ontspannen en rustgevend gevoel.
 • Verschillende formaten tegels vormen samen een speels geheel maar daarbij wel opletten dat het niet te druk wordt.
 • Vierkante tegels diagonaal plaatsen laat een ruimte groter lijken.